About

About

 

 

 

Eveline Groot

Filosoof, onderzoeker, docent en moderator.

Tijdens haar studies aan de Universiteit van Amsterdam (Bachelor & research master Philosophy) en University of Edinburgh (master Ancient Philosophy) heeft Eveline zich ontpopt als een analytisch denker en gedegen generalist. Ze vertaalt net zo graag een metafysische kwestie als dat zij handvatten aanreikt om met ethische dilemma’s om te gaan. In deze vertaalkracht schuilt haar talent; iets wat zij gebruikt als onderzoeker, filosofiedocent, programmamaker en moderator.

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkt Eveline momenteel aan haar proefschrift over de filosofische implicaties van het werk van Germaine de Staël (1766 - 1817). Daarnaast zet Eveline zich in om filosofische theorieën en concepten inzichtelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo ontwikkelde ze concepten voor seminars en workshops, modereert ze diverse filosofische (als ook niet-filosofische) avonden, en was zij 4 edities de coördinator van de Maand van de Filosofie.

Kijk hier voor een overzicht van haar projecten (modereren, doceren, workshops). Luister hier naar programma's die Eveline heeft gemodereerd. Klik hier voor de opdrachtgevers voor wie Eveline werkt en heeft gewerkt. Bekijk hier het praatje dat ze gaf tijdens het TEDx event van de University of Edinburgh over filosofie en religie.

 
With the plant Harry, by Romy Finke©.

With the plant Harry, by Romy Finke©.

 

© 2019 Eveline Groot