About

About

 

 

 

Eveline Groot

Filosoof, onderzoeker, docent en moderator.

Tijdens haar studies aan de Universiteit van Amsterdam (bachelor & research master Philosophy) en University of Edinburgh (master Ancient Philosophy) heeft Eveline zich ontpopt als een analytisch denker en gedegen generalist. Ze heeft een grote voorliefde voor de geschiedenis van de filosofie en met name voor inspirerende vrouwenstemmen die de filosofie mede hebben voortgedreven maar vandaag de dag zijn vergeten.

Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkt Eveline momenteel aan haar proefschrift over de filosofische implicaties van het werk van Germaine de Staël (1766 - 1817), een originele denker die zich ten tijde van de Franse Revolutie bezighield met vraagstukken rondom publieke opinie, emoties in de politiek, en de moeder van het gematigd liberalisme wordt beschouwd.

Buiten de academie zet Eveline zich in om filosofische theorieën en concepten inzichtelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo ontwikkelde ze concepten voor seminars en workshops, modereert ze diverse filosofische (als ook niet-filosofische) avonden, en was zij drie jaar de landelijke coördinator van de Maand van de Filosofie.

Kijk hier voor een overzicht van haar projecten (modereren, doceren, workshops). Luister hier naar programma's die Eveline heeft gemodereerd. Klik hier voor de opdrachtgevers voor wie Eveline werkt en heeft gewerkt. Bekijk hier het praatje dat ze gaf tijdens het TEDx event van de University of Edinburgh over filosofie en religie.

 
.

.

 

© 2019 Eveline Groot